Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nem tudom...

2012.08.13

Nem tudom, mi lehet az oka annak, hogy több, mint kétszáznegyven rendőrt minden átmenet nélkül áthelyeztek. Nem tudom, hogy ez a jó két századnyi rendőr milyen hibát követett el, vagy egyáltalán követett-e el bármilyen néven nevezendő hibát. Nem tudom, hogy egy ilyen nagymérvű átszervezés mögött állt-e valamilyen valós és feltétlenül indokolt, úgyszólván elkerülhetetlen ok és okozat. Lehet, hogy igen.

A legborzasztóbb az ebben az egészben, hogy nem tudom. Rettenetesen nem tudom. Vegyük alapul azt az esetet, hogy mindez indokolot volt. Vegyük alapul azt az esetet, hogy mind a kétszáz-egynéhány egyszerre és egy időben hibázott...  Talán mégsem, olyan nehezemre esik elképzelni.

Félretéve azonban képzelgéseket, találgatásokat, belenyugszom, ha bele nem is törődöm, hogy valami történt, amiről nem tudok, aminek lényegét nem ismerem. Csak annyit tudok, hogy a MAREVI mindaddig nem lesz felhőtlenül vidám, ameddig ki nem kerül az asztalra, hogy mi is történt valójában.

Ez sajnos nem kis ügy és egyszer talán  - közügyekkel törődő állampolgárként -  megtudhatom, sőt, mi több megtudhatjuk, hogy mi is történt itt valójában. Türelemmel és alázattal várjuk. Nem tiltakozunk, nem demonstrálunk, csak várunk, türelemmel és lehajtott fejjel. 

Ez a főhajtás legyen jele a részvétnek és együttérzésnek, vagy legyen jele a feltétel nélküli megadásnak, vagy egyszerűen csak a nyárvégi szomorúságnak. Lehet választani, a magam részéről nem tudom...

 

A Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásból származó értesülésekre hivatkozva azt állítja, hogy az átszervezés elrendelői úgy gondolták, az említett egységek munkatársai közül jó néhányan haszonélvezői lehettek a történteknek. Mivel sokuk ellen nincs bizonyíték a jogellenes tevékenységre, így szabadulnak meg tőlük. Az átszervezésnek ugyanakkor az is célja lehet, hogy egyes, a korrupciós ügyekben érintett, eddig meg nem gyanúsított rendőrök ellen könnyebben lehet úgy bizonyítékokat gyűjteni, ha megszűnnek azok a kapcsolataik, amelyek védetté tették őket.

(Részlet az Origo hírportál cikkéből)

 

Nem tudom, de remélem, hogy egyszer mindenre fény derül. Addig is morfondírozok arról a fogalomról, hogy "az ártatlanság vélelme" Lehet, hogy ez már kiment a divatból, nem tudom...