Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megjött a Mikulás, elment a Mikulás!

2008.12.07

2008. december hetedike van. Elment a Mikulás, de a gondolataim itt maradtak. Vannak helyek, ahol ugyanis egy kicsit furcsa Mikulás járt. Kilógtak hosszú fülei a piros sapka alól, kis pamacs farka diszkréten kitolta hátul a nadrágját.  Nem akarok senkiben sem kétségeket hagyni ez a hosszúfülű mikulás Budapesten járt, becsületes rendőrök gyermekeinél. (csak zárójelben mondom, hogy a MAREVI-nélé minden rendőr becsületes, amíg ezt jogerős ítélet meg nem cáfolja. Jogerős ítélet pedig többnyire nem a rendőrök ellen szokott kihirdettetni, hanem a pálya másik felén focizó játékosokra).  Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ez a bizonyos furcsa, nagyfülű mikulás - így kis "m" betűvel, mert a nagyot nem érdemli - tojt is néhány tojást.

 

Na, álljunk csak meg egy pillanatra, miről is tetszik beszélni - mondaná most néhány éber olvasóm - mit is tojt a hogyishívják, meg most nem is húsvét van! Egy pillanat, megmagyarázom. Igenis tojt a kis "m" több tojást is, kéket, pirosat, talán még zöldet is. A nagy baj persze nem ez, hanem, az, hogy rég tojta. Túl régen...

 

További rébuszok helyett, a Magyar Rendőrvédelmi Intézet ezúton fejezi ki rosszallását és határozott tiltakozását abban a vonatkozásban, hogy a BRFK dolgozóinak gyermekei lejárt szavatosságú és nagy valószínűséggel senki által sem ellenőrzött csokoládé anyagú vagy arra kísértetiesen emlékeztető tojásokat kaptak 2008. év Mikulásakor!

 

Egyetlen magyar rendőr egyetlen gyermeke sem érdemli meg, hogy másodrangú állampolgárként bánjanak vele és hulladékot kapjon ünnepi alkalomra, ajándék címszó alatt. Ugyanis, tessék kérem kijavítani, ha tévednék, a lejárt szavatosságú élelmiszer bizony hulladék. Bizonyos esetekben veszélyes hulladék, de ne menjünk ilyen messzire.

Tudják mit, menjünk még messzebbre!

Hogyan másképpen fordulhatott elő, mint úgy, hogy valaki, vagy valakik, pályázatnyerő bűbájos ismeretlen tettesek (legyen vállalkozás) feltehetően a jó buli és a jó üzlet céljából "urambocsá'" a húsvéti maradékot keverte be a mikuláscsomagokba, merthogy így az igazán olcsó,így a legkisebb az önköltség, így a legnagyobb a haszon. Lehet persze síma tévedés is, bár jobban örültem volna, ha mondjuk tévedésből valami drága dolog keveredett volna szegény srácok csomagjába, pl. aranytojás, vagy ilyesmi. Láthattam volna, - de szép is lett volna - hogy a Magyar Nemzeti Bank kiadta volna közleménybe, hogy:

"Felkérjük a kedves szülőket, hogy az MNB stratégiai tartalékát képező 24 karátos aranytojásokat, amelyek még a megboldogult Rákosi elvtárs által megóvott aranytojást tojó tyúkoktól származnak, és amelyeket tévedésből raktak a kis csomagokba, szíveskedjenek haladéktalanul visszaszolgáltatni az MNB ügyfélszolgálatánál"

Vissza a földre az álmok világából, nem aranytojást kaptak a gyerekek, hanem valódi lejárt szavatosságú húsvéti csokitojásokat, sajnos ez van, ezt kell szeretni. Van valami azonban, amit még a MAREVI sem tud pillatatnyilag:

 Kinek kellett volna ellenőrizni ezeket a tojásokat? Ugye nem tetszik azt mondani, hogy senkinek?!

Ugye nem tetszik azt mondani, hogy a magyar rendőrök gyerekeit minden további nélkül meg lehet etetni bármivel? Ugye nem tetszik azt mondani, hogy jön egy őrült legközelebb, aki mellékfoglalkozásban bűnöző, vagy netán terrorista, vagy mindhárom egyszerre és bosszúból megpakolja mondjuk antrax-szal vagy bármi más finomsággal(ami a "gyerekek öröme")  legközelebb a tojásokat, merthogy úgysem ellenőrzi senki...ugye nem?!

Vaklárma! - kiáltanak fel egyesek e sorokat olvasva. Legyen igazuk mindenkor, de jobb egy kis vaklárma a mai napon, mint egy tucat nagy temetés holnap. Rohadt éberek tudunk lenni egy átlagos budapesti piacon, mert csak ellenőrzött és pecsétes tyúktojásokat szabad árulni és venni. Így is van ez rendjén, de a gyerekek, könyörgöm, azok ehetnek ellenőrzés nélküli hulladékot? Mindezt pedig csak úgy meg lehet tenni, semmi dádá, semmi sípszó, semmi kiállítás, milyen foci ez? Arról nem is beszélve, hogy mennyire jó az, hogy a pálya másik oldalán álló csapatban mindez egyszer csak tudatosodik. Mennyire jó az, ha legközelebb az ő cégük nyeri a "közbeszt"? Ez persze szemenszedett hülyeség, de vajjon annak idején New Yorkban az  ikertornyokat leromboló focisták nem pont az USA kellős közepén jártak repülőgép vezető tanfolyamra, ama nevezetes szeptember 11.- dike előtt?

Ezeken kellene elgondolkozni és a megfelelő következtetéseket levonni, mondja maguknak az öreg obsitos szakaszvezető,

 

2008.december hetedikén este, Mikulás után egy nappal.